"Το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας" Αριστοτέλης

Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2014

Οι προτάσεις για συντήρηση του δρόμου Διασελάκι Πέρκος

Επειδή άμεσα δεν διαφαίνεται καμία προοπτική ασφαλτόστρωσης αφενός λόγω της έλλειψης κονδυλίων και
αφετέρου απαιτείται μακρύς χρόνος για την υλοποίηση του και χωρίς να εγκαταλείπεται η ιδέα ,στην παρούσα χρονική στιγμή το κύριο μέλημα ,με τη δεδομένη συνδρομή και  το εκδηλωμένο ενδιαφέρον του Δήμου,  πρέπει να είναι η σωστή και οργανωμένη συντήρηση του υπάρχοντος οδικού δικτύου για να υπάρχει η στοιχειώδης και σωστή πρόσβαση προς το χωριό μας.

Στον παρακάτω σύνδεσμο παραθέσαμε την πρόταση μας, η οποία κατατέθηκε στην συνάντηση της 22-10-2014 με την κα Αντιπεριφερειάρχη και  κοινοποιήθηκε και στο Δήμο ΘέρμουΕίχε προηγηθεί η παρακάτω πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θέρμου, η οποία εγκρίθηκε ομόφωνα και  θα διαβιβασθεί στην Περιφέρεια

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΚΟΥ -ΠΡΟΤΑΣΗ 3/2014

ΘΕΜΑ:     Αμεση συντήρηση με μέριμνα της Νομαρχιακής μας Αυτοδιοίκησης
                 οδικού δικτύου  Διασελάκι –Πέρκος           


Ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Πέρκου Δήμου Θέρμου Αιτωλ/νίας , ενημερώνει το Δημοτικό Συμβούλιο, ότι  λόγω  της ραγδαίας επιδείνωσης της κατάστασης του οδικού δικτύου από Διασελάκι προς Πέρκο  εξ αιτίας των καιρικών φαινομένων και της από πολλών ετών έλλειψης συντήρησης του, οι κάτοικοι της Κοινότητας αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα πρόσβασης απο το χωριό μας προς το  Διασελάκι και αντιστρόφως, ειδικότερα δε στα πρώτα 6 χιλιόμετρα του δρόμου, όπου η εικόνα είναι τραγική, λόγω των αυλακιών που έχουν ανοιχτεί και των πετρωμάτων που αναδείχθηκαν εξ αιτίας των χειμάρρων , με αποτέλεσμα να καθίσταται δύσκολη η συγκοινωνία του ΚΤΕΛ και  η πρόσβαση με Ι.Χ. αυτοκίνητα και ΤΑΧΙ  και λαμβάνοντας υπόψη  τις δίκαιες και εύλογες απαιτήσεις και πιέσεις  του συνόλου των κατοίκων της Κοινότητας  Πέρκου να συντηρηθεί ο δρόμος για να μην αποκοπεί η παραδοσιακή πρόσβαση προς το Θέρμο,

ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ

Με μέριμνα της Νομαρχιακής  Αυτοδιοίκησης Αιτωλ/νίας  την με άμεση προτεραιότητα συστηματική και σωστή συντήρηση του δρόμου από Διασελάκι προς Πέρκο στα τμήματα που αυτός έχει φθαρεί και ειδικότερα:
  1. Διάνοιξη όπου απαιτείται παράπλευρων αυλακιών για τη διοχέτευση των όμβριων υδάτων
  2. Συντήρηση και διάνοιξη  όπου απαιτείται σε όλο το τμήμα  του δρόμου με μπουλντόζα η γκρέιντερ
  3. Κυρίως χαλικόστρωση με  γέμισμα και πάτημα των σημείων του δρόμου από χαλίκι σε άφθονη ποσότητα και ποιότητα που μπορούν να προμηθευτούν από πολλά σημεία του δικτύου Διασελάκι- Πέρκου ,όπως πολλές φορές έχει συμβεί στο απώτερο παρελθόν.

Αυτή η πρόταση να κοινοποιηθεί προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο του  Δήμου Θέρμου  και η οιαδήποτε απόφαση να διαβιβασθεί αρμοδίως.
                                                  
                                                       Πέρκος 2-10-2014
  
                               Ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Πέρκου
                              ______________________________________
Λόγω των βροχοπτώσεων και της επιδείνωσης του οδοστρώματος στις 17-11-2014 κατατέθηκε εκ νέου το παρακάτω έγγραφο προς την Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλ/νίας       

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΕΡΚΟΥ               ΠΡΟΣ  
      ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΟΠΙΚΗΣ                 ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ     
           ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ                              ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ 
         τηλ.6948374673                             ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ                                                                                    
                                                                 Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε     
17-11-2014                                     Υπόψη κου Παππά Νικ.
 Μέσω  e mail: anti@aitnia.pde.gov.gr

                                                                     ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
                                                              1/  κα Σταρακά Χριστίνα, Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε
                                                              2/  κ. Κωνσταντάρα Σπύρο, Δήμαρχο Θέρμου
                                                              3/  κ. Παπαδημητρίου Νικ. Αντιδήμαρχο Θέρμου


  ΘΕΜΑ:   Aίτημα για αναγκαιότητα άμεσης συντήρησης οδικού δικτύου
                 Διασελακίου - Πέρκου

          Αξιότιμοι Κύριοι,
        
        Σε συνέχεια σημερινής επικοινωνίας μας με τον Προϊστάμενο Τ.Ε. κον Παππά Νικόλαο και στα πλαίσια των οδηγιών της κας Αντιπεριφερειάρχη για την υποβολή εγγράφων αιτημάτων για την αναγκαιότητα συντήρησης του  επαρχιακού δικτύου  με σκοπό την ιεράρχηση και τον προγραμματισμό τους    από τη Δ.Τ.Ε., σας γνωρίζουμε ότι το κομμάτι του οδικού δικτύου από Διασελάκι προς Πέρκο και σε μήκος τουλάχιστον 4 χιλιομέτρων χρήζει άμεσης συντήρησης λόγω των βροχοπτώσεων και  των αυλακιών και πετρωμάτων που καθιστούν δύσκολη έως αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων. Σημειώστε ότι ο οδηγός του ΚΤΕΛ με ενημέρωσε ότι αδυνατεί πλέον να εκτελέσει το δρομολόγιο του.
     
        Για το λόγο αυτό σας παρακαλούμε να προγραμματίσετε την συντήρηση του κομματιού αυτού με τον ανάλογο μηχανικό εξοπλισμό, με στρώσιμο από χαλίκι που μπορούν να προμηθευτούν τα φορτηγά από την τοπική Κοινότητα μας σε τοποθεσία που μπορούμε να σας υποδείξουμε και  η οποία βρίσκεται σε απόσταση περίπου 4 χιλιομέτρων από το έργο που πρόκειται να εκτελεστεί.

        Σας ευχαριστούμε προκαταβολικώς για το ενδιαφέρον σας.

Με εκτίμηση

                      Ο εκπρόσωπος της Τοπικής Κοινότητας Πέρκου

Ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντάρας Σπύρος επισκέφθηκε την κα Αντιπεριφερειάρη και εξέθεσε το πρόβλημα για να επισπεύσουν τις ενέργειες τους, λόγω και του επερχόμενου χειμώνα. Υπάρχει η διαβεβαίωση απο την Πέριφέρεια ότι εντός ολίγων ημερών -αρκεί να βοηθήσει και ο καιρός- μπουλντόζα και γκρέιντερ που βρίσκονται ήδη στο δρόμο θα εκτελέσουν εργασίες στο δίκτυο. Εννοείται οτι θα επανέλθουμε για την χαλικόστρωση του   και να ενταχθεί ο δρόμος σε κάποιο πρόγραμμα  ασφαλτόστρωσης . Ακόμη και για την χαλικόστρωση απαιτούνται κονδύλια, γιατί πρέπει να γίνουν τεχνικά έργα και κυρίως σωστός προγραμματισμός, για να έχει διάρκεια οτιδήποτε έργο γίνει