"Το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας" Αριστοτέλης

Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Δημοπρατήθηκε το έργο για το δρόμο Διασελλάκι-Πέρκος




Δημοπρατήθηκε   απο την Περιφερεια Δυτικής Ελλαδος στα γραφεια της Π.Ε.Αιτωλ/νιας με μεγαλο όφελος για το χωριό μας και το Δήμο Θέρμου ο δρομος Διασελακι –Πέρκος  με προϋπολογισμό 800.000€ και με θέμα :

«Βελτίωση οδοποιίας Διασελλάκι - Πέρκος Δ. Θέρμου Π.Ε. Αιτ/νίας».

Σύμφωνα με τη μελέτη και την απόφαση  του  ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ  ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΙΟΝΙΟΥ οι εργασίες στο οδικό δίκτυο προβλέπουν:

Ο δρόμος να βελτιωθεί ως προς το πλάτος, την ελικτότητα, τα γεωμετρικά χαρακτηριστικά και τη μηκοτομή και να ασφαλτοστρωθεί μελλοντικά

Στην παρούσα φάση θα γίνουν:
Χωματουργικές εργασίες (εκσκαφές – επιχωματώσεις) για τη βελτίωση των γεωμετρικών χαρακτηριστικών της οδού.
Κατασκευή τεχνικών έργων στα σημεία τομής της οδού με ρέματα όπως σωληνωτοί αγωγοί και κιβωτοειδείς αγωγοί, επενδεδυμένες  τάφροι καθ’ όλο το μήκος της οδού και τοίχοι αντιστήριξης.
Οδοστρωσία της οδού με   στρώσεις θραυστού υλικού λατομείου (χαλίκι 3α)  ως βάση   ασφαλτικής στρώσεως 

Το μήκος των χιλιόμετρων που  θα καλυφθούν  είναι προς το παρόν άγνωστο, αλλά είναι δεδομένο ότι το ποσό δεν θα επαρκέσει για όλο το μήκος του δρόμου. Απλώς ευελπιστούμε ότι αφού δεν θα γίνει ασφαλτόστρωση να καλυφθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερη απόσταση.

Επειδή τα έργα  στη σημερινή εποχή μας πρέπει να τηρούν κάποιες προδιαγραφές και να μην επαναλαμβάνονται λάθη και «αμαρτωλές»  ιστορίες του παρελθόντος , όπου τουλάχιστον στα ορεινά μέρη που όλοι είμασταν βιαστικοί να τελειώνουν τα έργα και  με την πρώτη νεροποντή τα έπαιρνε όλα σβάρνα το νερό, η διαδικασία και φιλοσοφία έχει αλλάξει. Το οδόστρωμα πρίν πέσει η άσφαλτος πρέπει να δοκιμασθεί από τα καιρικά φαινόμενα και για κάποιες διορθώσεις- επεμβάσεις τουλάχιστον για δυο χρόνια  Αυτή η διευκρίνιση κρίνεται απαραίτητη για να μην βγάζουμε άστοχα συμπεράσματα για το τι θέλουμε, τι είναι καλό και τι δεν είναι

Προπαντός όμως πρέπει να βλέπουμε με ρεαλισμό τα πράγματα.

Ευελπιστούμε ότι ο ανάδοχος του έργου να τηρήσει σωστά τους όρους της μελέτης. Αν ανοιχθεί ο δρόμος, σηκωθεί ,προστατευθεί από τα όμβρια ύδατα, γίνουν τα σωστά τεχνικά έργα και φυσικά στρωθεί και πατηθεί με καλό υλικό χαλικιού 3α , η γνώμη μου είναι η οδοστρωσία θα είναι ανώτερη και από την άσφαλτο.

Είναι καλό που ξεκινάμε κι έχουμε χρόνο να διεκδικήσουμε το καλύτερο.

Θα συμφωνήσετε όμως ότι το κομμάτι από το Διασελλάκι και μέχρι το Σταυρό είναι απαράδεκτο και με το νέο έργο θα γίνει αγνώριστο.

Ευχαριστούμε Θερμά τον Κο Περιφερειάρχη, την κα Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο μας για τις προσπάθειες που έκαναν και θα κάνουν κατανοώντας το τεράστιο πρόβλημα μας που ήταν αίτημα δεκαετιών για το χωριό μας.