"Το κύριο γνώρισμα του πολίτη είναι η συμμετοχή στην απονομή δικαιοσύνης και στην άσκηση εξουσίας" Αριστοτέλης

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ευρεία σύσκεψη υπό τον κ. Περιφερειάρχη στο Δήμο Θέρμου

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας κ. Απόστολος Κατσιφάρας συναντήθηκε σήμερα με φορείς, αιρετούς και εκπροσώπους Συλλόγων και επαγγελματικών κλάδων στη διάρκεια συσκέψεων που πραγματοποιήθηκαν στο Δημαρχείο Θέρμου, προκειμένου να ενημερωθεί η τοπική κοινωνία για την πορεία των εργασιών στα σημαντικά έργα που εκτελούνται στην περιοχή, αλλά και να συζητήσει για διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν.
Στις συσκέψεις συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας  κα  Χριστίνα Σταρακά  ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων Γιάννης Λύτρας, Ενέργειας και Περιβάλλοντος  Νικόλαος Υφαντής, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Σάββας Αυγέρης , Γενικοί Διευθυντές και στελέχη της Περιφέρειας και της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, ο Δήμαρχος Θέρμου   Σπύρος Κωνσταντάρας, ο πρώην Δήμαρχος  Θεόδωρος Πορφύρης , ο Δήμαρχος Ναυπάκτου Παναγιώτης Λουκόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και τοπικών συμβουλίων.
Στο επίκεντρο τέθηκε η αποκατάσταση της στατικής επάρκειας του Γυμνασίου Θέρμου, προϋπολογισμού 2.820.000 ευρώ, έργο το οποίο στη συνέχεια, μετά το τέλος των συσκέψεων επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, και κυρίως έργα οδοποιίας και συντήρησης του υφιστάμενου οδικού δικτύου.
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Δήμαρχος κ. Κωνσταντάρας, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη κάνοντας ειδική αναφορά στην πλήρη ενημέρωση που έχει ο κ. Κατσιφάρας για όλα τα προβλήματα της περιοχής. Νωρίτερα είχε μιλήσει ο πρώην Δήμαρχος Θέρμου, ο οποίος μίλησε για την ιστορία που έχει ο Απόστολος Κατσιφάρας με το Θέρμο, αφού ο θείος του ήταν εξορία στην περιοχή και εξήρε την προσφορά του στον αντιδικτατορικό αγώνα.
Ο Απ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στους τρεις λόγους που επέλεξε η πρώτη του επίσκεψη στην Αιτωλοακαρνανία να είναι στο Δήμο Θέρμου και συγκεκριμένα την ιστορική μνήμη της οικογένειας Κατσιφάρα με το τόπο, το πολιτικό μήνυμα για τις νέες προτεραιότητες βάσει της λαϊκής εντολής, και ο τρίτος την αναγέννηση της δημοκρατίας που θέλει τους αιρετούς να είναι ακόμη πιο κοντά στους πολίτες να συνομιλούν και να συνδιαμορφωνουν τις πολιτικες για την αναπτυξη της περιοχης τους.
Παράλληλα, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στις τρεις βασικές προτεραιότητες της νέας Περιφερειακής Αρχής, δηλαδή την άρση των ενδοπεριφερειακών κοινωνικών και οικονομικών ανισοτήτων, στην ολοκλήρωση των υλοποιούμενων έργων και στη διαμόρφωση μιας νέας γενιάς έργων που θα δρομολογηθούν προς υλοποίηση την επόμενη πενταετία.
Από την πλευρά τους, οι φορείς αναφέρθηκαν στα ζητήματα της περιοχής, με μεγαλύτερο αυτό του οδικού δικτύου, τόσο όσον αφορά τη συντήρηση όσο και την κατασκευή νέων δρόμων, με τον Απόστολο Κατσιφάρα να δεσμεύεται πως θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, χωρίς ωστόσο να μπορούν να καλυφθούν όλες οι ανάγκες.
«Από το 2011 και μετά έχει ενταχθεί ένας μεγάλος αριθμός έργων που έχουν ολοκληρωθεί ή συνεχίζουν να υλοποιούνται, ενώ έχει γίνει σημαντική προετοιμασία ώστε να ενταχθούν και νέα έργα στο ΣΕΣ 2014-2020. Αντιλαμβανόμαστε το εύρος των ζητούμενων παρεμβάσεων, όμως και εσείς με τη σειρά σας καταλαβαίνετε πως προσπαθούμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερα και με ίδιους πόρους, αφού η κρατική χρηματοδότηση είναι πλέον μηδαμινή» συμπλήρωσε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας.
Ολόκληρη η ανακοίνωση της Περιφέρειας σχετικά με την επίσκεψη εδω
Απο την πλευρά των Συλλόγων κατατέθηκε κοινό υπόμνημα με θέμα το χωμάτινο ορεινό δίκτυο των ορεινών Κοινοτήτων του Δήμου. 
Δείτε την ανακοίνωση εδω

Δεν υπάρχουν σχόλια: